PORTAKAL KABUĞUNDAN UZUN ÖMÜRLÜ SÜT

Homojenizasyon sırasında süte 2 ton civarında bir basınç uygulanmakta ve süt proteinlerinin moleküler yapısı büyük ölçüde değişmektedir. Tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçerler, vücut da bunları düşman olarak algılar ve bütün bunlar bağışıklık sistemini tahrip eder. Bunun sonucunda alerjik hastalıklar, bağışıklık sistemi hastalıkları, romatizmal hastalıklar ortaya çıkar. DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ..

ne-nasil.net

Ayrıca molekül yapısı değişmiş proteinler immün sistemini aşırı uyardığı için çocuğun ileride diyabet, astım ve multiplskleroz gibi otoimmün (kendi dokularını tahrip edici) hastalıklara yakalanmasına yol açar.Pastörizasyon, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engeller, sindirim enzimlerini tahrip eder. Kısaca süt, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline gelir.

Write a comment

Comments: 4
  • #1

    esma (Thursday, 24 March 2011 13:20)

    bunun için nelre kullanılmalı

  • #2

    burcu (Thursday, 24 March 2011 13:22)

    nelre değil neler kullanılmalıdır

  • #3

    esma (Thursday, 24 March 2011 13:55)

    ay olabilir yhA uzatma elim kaydı

  • #4

    nurdan (Monday, 27 May 2013 07:01)

    bunlar çok güzel ama istediğimi bulamadım :D